Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Karanka: Chelsea je favorit za titulu

karanka

Aitor Karanka, menadžer Middlesbrougha smatra da je prvi favorit za osvajanje naslova šampona Engleske ove sezone Chelsea, prije svega zbog činjenice što je rasterećen jer ne nastupa u evropskim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon promjenjivog starta Antonio Conte, menadžer Chelseaja odlučio se da svoju omiljenu formaciju 3-4-3, što mu je donijelo pet uzastopnih ligaških pobjeda, i to bez primljenog gola. Naredni rivala “plavaca“ je upravo Middlesbrough, povratnik u englesku elitu koji solidno “gura“ za sada.

“Impresioniran sam Chelseajem. Trener se stvarno dobro privikao na ligu, a nakon nekoliko mjeseci drži drugo mjesto i zaista su pokazali da imaju stabilan tim. Ako pogledate našu posljednju utakmicu sa Manchester Cityjem, postavilo se pitanje je li naš rival bio umoran jer su prije toga igrali sa Barcelonom. U novembru su i takva pitanja polako rastu. Kada pogledate posljednjih četiri ili pet Chelseajevih sezona, oni su bili u istoj poziciji, ali sada je situacija dosta drugačija. U novembru smo, a već mnogi klubovi imaju problema sa fizičkom spremom igrača, pa zamislite šta će tek biti u februaru, martu ili aprilu. Chelsea ima jako dobru ekipu, odličnog menadžera i mislim da su tu u prednosti u odnosu na konkurente“, kazao je Karanka pred današnji ogled.

Susret 12. kola Premier lige između Middlesbrougha i Chelsea igraće se u nedjelju sa početkom u 17 sati na stadion Riverside.