Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

investitori se javili?!

Katalonski “Sport” tvrdi: Barca može Haalanda dobiti “za džabe”

haaland1 (1)
Haaland / FOTO: Instagram / @erling.haaland

Barca ukupno duguje 1.35 milijardi eura, a samo prošle sezone dug je povećala za 481 milion eura

Nema kluba u Evropi o čijim se finansijskim problemima piše toliko detaljno i često kao kada je u pitanju katalonski div Barcelona, koja proživljava možda i najtežu krizu u istoriji.

Barca ukupno duguje 1.35 milijardi eura, a samo prošle sezone dug je povećala za 481 milion eura.

Uprkos tome, ekipa koju još uvijek vodi Ronald Koeman, planira se ove zime pojačati jednim od dva trenutno najveća nogometna imena u Evropi. Erling Haland želja je Barcelonine uprave.

Kylian Mbappe trebao bi iz PSG-a otići u Real najkasnije sljedećeg ljeta, a Barcelona želi odgovoriti dovođenjem norveškog napadača u istom vremenskom roku. Naravno, zbog užasne finansijske situacije, Katalonci ne mogu sami finansirati taj posao.

Katalonski Sport danas je objavio da možda neće ni morati. Kako piše španski sportski list naklonjen Barci, u posljednjih nekoliko dana Barceloni se javilo niz investicijskih fondova koji su voljni finansirati transfer i plaću koju bi Barcelona morala dati Halandu.

Nije poznato šta bi investicijski fondovi tražili zauzvrat, čak nisu objavljena ni njihova imena, ali navodno se radi o bogatim fondovima koji su dali garancije da bi bili spremni pokriti svaki euro ovog posla.

Milioni

Tačnije, radi se o 75 miliona eura odštete koliko katalonski medij piše da Borussia može dobiti na račun klauzule u Halandovu ugovoru i višegodišnjem ugovoru na oko 50 miliona eura godišnje plaće.

Halandov menadžer je Mino Raiola pa ne treba zanemariti da i on traži svoj dio kolača koji je procijenjen na oko 40 miliona eura. Kad se sve sabere dolazi se od investicije koja bi bila veća od 200 miliona eura, a koliko je ponuda fondova ozbiljna, i da li uopšte postoji, vidjet će se čim dođe prijelazni rok.