Kvalifikacije za SP

Pukki zakuhao stvari u našoj grupi

New Project (48)

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja svoju utakmicu šestog kola igra večeras u Ukrajini, ima dva boda manje

Finska je u svojoj šestoj utakmici Kvalifikacija za SP u Kataru savladala Kazahstan u gostima s 2:0 i tako dotatno “zakuhala” stvari u našoj grupi dva kola prije kraja.

Finci su golovima Pukkija (45. i 48. minutu) došli do nova tri boda, i dva kola prije kraja se izravnali s Ukrajincima na drugom mjestu (8 bodova).

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja svoju utakmicu šestog kola igra večeras u Ukrajini, ima dva boda manje.

Uprkos rezultatu Finaca u Kazahstanu, Zmajevi i dalje imaju prilično čistu situaciju, dvije pobjede u posljednje dvije domaće utakmice na Bilinom polju (bez obzira na rezultat večerašnjeg duela u Lavovu) biće dovoljno za prolaz dalje.

No, nakon večerašnje pobjede, jasno je da će i Finci, kao i Ukrajinci, u Zenicu stići s nadom da pobjedom ili remijem, mogu do baraža.

Povratkom Finaca u igru, otvorilo se nekoliko opcija. Puno toga će biti jasnije nakon našeg večerašnjeg duela u Lavovu koji počinje od 20,45 sati. Utakmicu sudi Felix Zwayer iz Njemačke.

Pukki je večeras s dva gola protiv Kazahstana stigao i prestigao legendarnog Jaria Litmanena na listi najboljih strijelaca Finske reprezentacije svih vremena s 33 postignuta gola.

Pogledajte prvi i drugi gol Pukkija…