Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Katanec: Slovenija i BiH moraju u Francusku

635457119758847072_nzs_595_140303_uu

Srečko Katanec, selektor fudbalske reprezentacije Slovenije nije nezadovoljan današnjim žrijebom parova baraža za EURO 2016 i činjenicom da će njegov nacionalni tim u dva meča razigravati sa Ukrajinom za odlazak na naredni šampionat Starog kontinenta.

[yuzo_related]

„U fudbalu je mnogo toga moguće, ali mislim da imamo velike mogućnosti da idemo na Evropsko prvenstvo. Moramo se dobro pripremiti. Baraž je specifičan. Dvije utakmice sa istim protivnikom u tri dana i pritisak je veliki. Ukrajinci imaju veliki potencijal, ali, kažem, naše šanse postoje“, istakao je Katanec, te dodao:

„Moramo odmah početi priprema za Ukrajinu. Pregledat ću sve njihove mečeve u minulim kvalifikacijama. Šta da kažem, utakmica počinje od 0:0, i šanse su nam 50:50“.

Vjeruje da se i Bosna i Hercegovina i Slovenija mogu plasirati na završni turnir najbolje 24 reprezentacije Evrope, koji će se odigrati od 10. juna do 10. jula iduće godine u Francuskoj.

„Možda je dobro za sve da ne igramo međusobno, pa da se BiH i Slovenija nađu u Francuskoj. BiH je dobila izuzetno jakog protivnika, ali to mogu reći i Irci. Realno i u tom duelu šanse su 50:50 i mislim da će biti neizvjesno do posljednjeg minuta druge utakmice“, kazao je Katanec.

Podsjetimo, današnjim žrijebom u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu određeno je da se u baražu za EURO 2016 sastanu BiH – Irska (13. i 16. novembra), Ukrajina – Slovenija (14. i 17.), Švedska – Danska (14. i 17.), te Norveška – Mađarska (12. i 15.). Pobjednici dvomeča izborit će nastup na EP, gdje ranije učešće osiguralo 19 reprezentacija iz kvalifikacija i domaćin šampionata Francuska.