Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serie A: Lulić i Zukanović poraženi, Napoli slavio u derbiju (VIDEO)

164808301-5807c325-4ce0-4d2c-81ac-0be5d0d9921a

U popodnevnim mečevima Serije A koji su u sjenci velikog derbija, Fiorentina završila u Vezuvu, Lazio se spotakao u predgrađu Modene. Pobjede Atalante, Frosinonea i Genove na domaćem terenu, remi u Veroni.

U popodnevnom derbiju pod Vezuvom nismo vidjeli puno u prvom poluvremenu. Fiorentina je par puta zaprijetila Napolitancima, Kuba je stavio na muke Reinu ali je u finišu prvog dijela Higuain mogao da zapali “San Paolo”.

Ipak u nastavku vatromet, već u 46. minutu, Hamšik je uposlio Insignea, popularni “Il Manifico” bježi odbrani Toskanaca, 1:0 za Napoli.

Imao je Kalinić šansu za izjednačenje, ali je Napoli bio opasan iz kontri.

Ipak, nisu dotukli rivala, pa sjajni Nikola Kalinić postiže sedmi gol u sezoni, radost za lidera na tabeli.

Ali, Iličić koji je asistirao za gol Hrvatu griješi, izgubio je loptu nadomak svog gola, Higuain ne prašta, 2:1 za Napoli!

https://youtu.be/rtZrut08fuM

U Bergamu je Atalanta odigrala odlično poluvreme protiv novajlije Carpija, već u sedmom minutu je Pinilla na asistenciju Maxia Moraleza savladao nesigurnog Beleca, a Slovenac koji je dobio prednost ispred Brkića je primio i gol iz kornera, strijelac je bio Papu Gomez.

Konačna odluka u 63. minutu, penal nad Pinillom, Luca Cigarini ne griješi, 3:0, bodovi ostaju u Lombardiji.

https://youtu.be/jDADsLgmegU

Sjajan start na “Marasiju”, već u prvom minutu je Paloschi utišao domaće navijače nakon asistencije Meggorinnija. Ipak za samo nekoliko minuta preokret u režiji Pavolettija i doskorašnjeg napadača Nantesa, Serga Gakpea.

U nastavku Genova ostaje sa desetoricom, Blerim Džemaili je dobio dva kartona za sedam minuta, pa Chievo preko Pelissiera, još jedne klupske legende poravnava na 2:2.

Onda je Chievo preko Cesara mogao do pobjede, ali je Slovencu zicer skinuo Perin. I onda, Grk Takidis u 93. minutu donosi pobjedu domaćima sa igračem manje.

https://youtu.be/BuOweQth1hQ

Lulić je bio u startnoj postavi Lazija,imao još jednu šansu da savlada golmana Sasuola Konsiljija, ali se zatresla mreža Rimljana. Već u sedmom minutu sumnjivi penal za Sassuolo nakon starta Lulića, Berardi ne griješi. U drugom poluvremenu, posle sat vremena presuda za goste, Sansone je šutirao, a Misiroli odbitak sproveo u mrežu.

Ipak dvadesetak minuta prije kraja posle akcije Keite, Felipe Anderson donosi nadu gostima. No, bodovi su ostali na “Mapei” stadionu, nova gorka pilula za “Orlove”.

https://youtu.be/dF7IMM6ihCU

Verona je također iz penala povela protiv Udinesea, strijelac bombarder Pazzini u finišu prvog dijela. Ipak, Veronezi nisu izdržali, Thereau, nekadašnji igrač gradskog rivala Chieva je pogodio za izjednačenje u finišu, pa su dva boda otišla iz Veneta u komšijski Friuli.

https://youtu.be/0lDNe4riXbo

Na “Matussi” je Frosinone ugosio Sampdoriju, oba tima su imala svoje šanse, ali je Paganini doveo domaće do prednosti u 54. minutu da bi dva minuta kasnije Dionisi duplirao prednost.

https://youtu.be/ID7tfr3cD_E

Do kraja, šokirani Zengin tim nije uspeo da se oporavi, a Frozinone neće biti topovsko meso kako su mnogi očekivali.