Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

La Liga

Kenan Kodro postigao gol i donio pobjedu Athleticu

kodro (1)

Vrijedi spomenuti da je bh. fudbaler u igru ušao na početku drugog poluvremena umjesto kapitena Raula Garcije te tako upisao prvi ovosezonski nastup

Kenan Kodro, povremeni fudbalski reprezentativac BiH postigao je gol za Athletic Bilbao nakon osam mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kodro je u duelu 14. kola španske La Lige u gostima kod Osasune pogodio u 79. minuti za vodstvo Athletica 2:1. Ipak, iz poštovanja prema bivšem klubu nije želio slaviti gol. Vrijedi spomenuti da je bh. fudbaler u igru ušao na početku drugog poluvremena umjesto kapitena Raula Garcije te tako upisao prvi ovosezonski nastup. Prethodno, jedini gol u dresu “lavova“ Kodro je postigao prošle sezone, 16. marta ove godine protiv Atletico Madrida.

Na kraju baskijski klub je ostvario veoma važnu pobjedu rezultatom 2:1. Atheltic je u vodstvo doveo Inaki Williams u 21. minuti, a izjednačio je u 76. Chimy Avila.

Athletic je ovim trijumfom skočio na petu poziciju La Lige sa 23 boda, pet manje od vodećeg dvojca Barcelona i Real Madrid, ali i utakmicom više.