Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

osuđen zbog nasilja

Kevin-Prince Boateng o bratu Jeromeu: Ne želim imati nikakve veze s njim

braca boateng screenshot

Sada se oglasio i njegov godinu dana stariji brat Kevin-Prince Boateng. Otkrio je da se odrekao brata

Jerome Boateng (33), velika njemačka nogometna zvijezda, na sudu u Minhenu proglašen je krivim za udaranje djevojke s kojom ima dvoje djece. Dosuđeno je da joj mora platiti odštetu od 1.8 miliona eura.

Boateng je zbog niza burnih veza i skandala već godinama zvijezda i njemačkih tabloida. Jedan od njegovih najvećih ispada, koji je sada dobio sudski epilog, dogodio se prije tri godine. Sherin Senler, s kojom je bio u turbulentnoj vezi, tokom koje su 2011. dobili blizanke, optužila ga je da ju je prije tri godine, tokom odmora s njihovim kćerima, udario tako da ju je ozlijedio. Sud joj je dao za pravo, a Boateng, koji je kažnjen novčano, mogao je dobiti i do pet godina zatvora.

Ova presuda Boatengu dolazi samo sedam mjeseci nakon što je Kasia Lenhardt (25) izvršila samoubistvo sedam dana nakon završetka burne dvogodišnje veze sa slavnim nogometašem. Boateng je prekinuo s njom nakon žestoke svađe u javnosti te nakon što je ona pijana razbila njegov automobil. Odmah zatim, dok je Boateng s Bayernom bio na klupskom SP-u u Kataru, Lenhardt si je oduzela život u Berlinu.

Sada se oglasio i njegov godinu dana stariji brat Kevin-Prince Boateng. Otkrio je da se odrekao brata, prenose njemački mediji.

“Distancirao sam se od njega. Cijenim i poštujem njemačke zakone. Mrzim nasilje nad ženama. Ne poistovjećujem se s postupcima brata i zbog toga ne želim imati nikakve veze s njim”, rekao je Kevin-Prince koji se ovog ljeta vratio u berlinsku Herthu, dok je Jerome potpisao za Lyon.

Obojica su karijeru počela u Herthi. Jerome je kasnije odabrao igrati za njemačku reprezentaciju, a Kevin-Prince za Ganu, zemlju u kojoj je rođen njihov otac.