Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

njemačka

Majka Jeroma Boatenga: Moj sin godinama zlostavlja žene

jerome boateng
FOTO: Screenshot

Sada je Der Spiegel objavio dopis koji je Boatengova majka Martina poslala advokatima u Berlinu, a vezan je uz njenog sina

Jerome Boateng (36) je prije tri godine na sudu u Munchenu proglašen krivim za udaranje djevojke s kojom ima dvoje djece. Dosuđeno je da joj mora platiti odštetu od 1.8 miliona eura. Boateng je zbog niza burnih veza i skandala već godinama zvijezda i njemačkih tabloida. Jedan od njegovih najvećih ispada, koji je dobio sudski epilog, dogodio se prije šest godina.

Sherin Senler, s kojom je bio u turbulentnoj vezi, tokom koje su 2011. dobili blizanke, optužila ga je da ju je, tokom odmora s njihovim kćerima, udario tako da ju je ozlijedio. Sud joj je dao za pravo, a Boateng, koji je kažnjen novčano, mogao je dobiti i do pet godina zatvora. 

Javila se majka

Ova presuda Boatengu došla je samo sedam mjeseci nakon što je Kasia Lenhardt (25) izvršila samoubistvo sedam dana nakon završetka burne dvogodišnje veze sa slavnim nogometašem. Boateng je prekinuo s njom nakon žestoke svađe u javnosti te nakon što je ona pijana razbila njegov automobil. Odmah zatim, dok je Boateng s Bayernom bio na klupskom SP-u u Kataru, Lenhardt sebi je oduzela život u Berlinu.

Sada je Der Spiegel objavio dopis koji je Boatengova majka Martina poslala advokatima u Berlinu, a vezan je uz njenog sina. 

“Moj sin godinama psihički i fizički zlostavlja žene. Kasia Lenhardt sebi je oduzela život, a on se još uvijek ne suočava s posljedicama za svoje ponašanje”, navodi se u dopisu.

I istina je, Baoteng nije pretrpio nikakve posljedice osim finansijske kazne koju je dobio u prvom slučaju. Još uvijek igra nogomet, a trenutno je nogometaš Salernitane i nastupa u Serie A.