Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

upriličena ceremonija

Otvoren kružni tok “Crveni 7” u Tuzli

kruznin tok crveni 7
FOTO: Fena
Svečano presječena vrpca: Kružni tok Crveni 7

Novi kružni tok Crveni 7 je moderno dizajniran s dvije prometne trake i dva razdjelna ostrva kružnog oblika od granitne kocke

U Tuzli je danas svečano otvoren kružni tok “Crveni 7” koji spaja ulice ZAVNOBIH-a, Maršala Tita i Druge tuzlanske brigade Armije R BIH. 

Ceremonija otvaranja kružnog toka počela je presjecanjem vrpce, nakon čega su vozila Gradske uprave Tuzle, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i tuzlanskih javnih ustanova i preduzeća prodefilovala kroz novi kružni tok, označavajući početak njegove upotrebe.

– Ovaj kružni tok je samo jedan korak u cjelokupnom planu unapređenja infrastrukture kojeg Grad Tuzla provodi – izjavio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Novi kružni tok je, pohvalili su se, moderno dizajniran s dvije prometne trake i dva razdjelna ostrva kružnog oblika od granitne kocke koja je utopljena u beton što će doprinijeti povećanju protoka vozila i sigurnosti učesnika u saobraćaju.

Izvedena je i nova oborinska odvodnja sa prometnica, te su izvršene izmjene postojeće komunalne infrastrukture u području obuhvata radova, uključujući vodovod, kanalizaciju i centralno grijanje.

kružni tok tuzla
FOTO: Tuzlanski.ba

Ugrađeni su novi stubovi, instalacija i javna rasvjeta s LED tehnologijom. Također, u oba ostrva postavljeni su jarboli sa zastavama Bosne i Hercegovine, a kružni tok bit će pod video nadzorom JKP “Saobraćaj i komunikacije” Tuzla.

U sklopu projekta uređena je zelena površina s raznovrsnim ukrasnim sadnicama.

kružni tok crveni 7 tuzla
FOTO: Tuzlanski.ba