zimski malonogometni turnir

KICK OFF CUP Mališani pokazali svoje nogometne vještine

SF Kick Off3

U najmlađoj kategoriji za 2015. godište domaća ekipa Kick Off, zauzela je prvo mjesto nakon pobjede u finalu nad Unisom iz Vogošće, dok je i u istoj kategoriji treće mjesto pripalo ekipi Derby pobjedom nad ekipom Sparta iz Sarajeva

Proteklog vikenda na sportskim terenima Kick Off u Sarajevu održan je 1. zimski malonogometni turnir Kick Off Cup u organizaciji Škole fudbala Kick Off iz Sarajeva. ŠF Kick Off, koja je inače i fokusirana za rad najmlađom djecom od 5 do 12 godina, prepoznala je važnost sporta i fizičkih aktivnosti za razvoj djece te očuvanje njihovog tjelesnog i mentalnog zdravlja u doba pandemije, te se odlučila na organizaciju turnira za mališane uz poštivanje trenutnih epidemioloških mjera.

Na turniru su se takmičili najmlađe djevojčice i dječaci uzrasta od 6 do 8 godina i uz mnogo dobrog fudbala bilo je dosta druženja i zabave. ŠF Kick Off obezbjedila je pehare i medalje za najbolje tri ekipe po svakoj generaciji, ali i medalje za svako dijete koje je učestovalo na turniru.

Na turnir se odazvalo 31 ekipa, 7 takmičarskih ekipa godišta 2015. i po dvanaest ekipa godišta 2014. i 2013. iz BiH.

U najmlađoj kategoriji za 2015. godište domaća ekipa Kick Off, zauzela je prvo mjesto nakon pobjede u finalu nad Unisom iz Vogošće, dok je i u istoj kategoriji treće mjesto pripalo ekipi Derby pobjedom nad ekipom Sparta iz Sarajeva.

Prvo mjesto za 2014. godište pripalo je ekipi Derby iz Sarajeva koji je u finalnom susretu bio uspješniji od ekipe Dobrinje. Ekipi Tempo iz Ilijaša pripalo je treće mjesto, nakon trijumfa nad Tika Taka iz Mostara.

U kategoriji 2013. godište najbolji su bili fudbaleri Unisa iz Vogošće koji su u finalu savladali Novi Grad iz Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo Sparti iz Sarajeva koja je bila uspješnija od FK Sarajeva. Djecu su posebno zabavili partneri iz kompanije Union Foods sa maskotama Monte i Flipko koji su dijelili prigodne poklone, kao i Mljekara Gradačac sa podjelom čokoladnog mlijeka za najmlađe.

Ukupan poredak sa najboljim igračima i strijelcima po godištima:

2015

1. Kick off
Najbolji igrač Žunić Ajas – Kick Off
2. Unis VOGOŠĆA
Najbolji strijelac Harbaš Adin – Derby
3. Derby
Najbolji golman Hodžić Dženis- UNIS
4. Sparta

2014

1. Derby
Najbolji igrač Kadić Behudin – Dobrinja
2. FK Dobrinja
Najbolji strijelac Đuliman Davud -Derby
3. Tempo Ilijaš
Najbolji golman Durmo Nidal – Derby
4. Tiki Taka Mostar

2013

1. FK UNIS
Najbolji igrač Sinanović Amir – UNIS
2. FK Novi Grad Sarajevo
Najbolji strijelac Herak Irman – Sparta
3. Sparta Sarajevo
Najbolji golman Hasanović Hamza – UNIS
4. FK Sarajevo