Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Klop nakon brutalne pobjede Liverpoola: Nismo ih htjeli poniziti

klopp ss yt

Ne volim baš kad je igrač na 30-ak metara od gola i tribine viču da puca, ali sad je ispalo dobro

Liverpool je ostvario prvu pobjedu u sezoni nakon što je s 9:0 deklasirao Bournemouth na svom travnjaku. Već na poluvremenu bilo je 5:0, a do kraja utakmice igrači koje vodi Jürgen Klopp postigli su još četiri gola i tako izjednačili najveću pobjedu u istoriji Premier lige.

Luis Diaz zabio je već u trećoj minuti, a tri minute kasnije bilo je već 2:0 nakon što je precizan bio i Harvey Elliott. Potom je zabio i Trent Alexander-Arnold, a onda i Roberto Firmino, asistent za uvodna tri gola na utakmici. S pogotkom Virgila Van Dijka otišlo se na odmor. U nastavku su Chris Mepham (autogol), Firmino, Fabio Carvalho i Diaz postavili konačan rezultat.

“Nismo željeli poniziti Bournemouth, ne možemo ga poštovati više no što ga poštujemo. Nismo zato zabijali. Radilo se o tome da ih stavimo pod pritisak. Ovo je bilo savršeno”, rekao je Liverpoolov menadžer, pohvalio mlade igrače u svom timu, a onda i prokomentirao krasan gol Trenta Alexander-Arnolda:

“Ne volim baš kad je igrač na 30-ak metara od gola i tribine viču da puca, ali sad je ispalo dobro. Važno je da smo se oslobodili, no već u srijedu protiv Newcastlea će biti drugačije. Danas smo imali sjajan spoj vremena i fantastičnog nogometa, to se baš ne događa često u Liverpoolu i zato bismo ovo trebali cijeniti.”

Pobjeda 9:0 ujedno je i rekordna u utakmicama Premier lige, a dosad su bile tri takve: Manchester United je tim rezultatom pobijedio Ipswich i Southampton, a Leicester slavio na gostovanju kod Southamptona.

Inače, Liverpool je ovako uvjerljivu pobjedu znao upisati i prije no što se englesko prvenstvo preimenovalo u Premier liga. Istim rezultatom je u septembru 1989. slavio protiv Crystal Palacea, a 1896. godine s 10:1 je bio bolji od Rotherham Towna.