Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Liverpoola

Klopp: Fabinhova povreda je posljednje što nam je trebalo

klopp

Fabinha je sinoćnjem duelu zamijenio 19-godišnji Rhys Williams, koji je prošle sezone bio na posudbi u Kidderminsteru, šestom rangu engleskog fudbala

Liverpool je nakon sinoćnjeg duela Lige šampiona protiv Midtjyllanda zapao u dodatne probleme u zadnjoj liniji odbrane. Nakon stuba odbrane Virgila van Dijka povrijedio se i Fabinho, koji ga je mijenjao, iako mu je osnovna pozicija u defanzivnom dijelu veznog reda, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uz spomenuti dvojac od ranije je van terena zbog povrede i treći centralni defanzivac Joel Matip, pa Klopp nije mogao sakriti zabrinutost nakon domaćeg duela drugog kola grupe ”D” u kojem je njegov tim slavio rezultatom 2:0

“To je upravo posljednje što nam je trebalo. Šta da kažem? Znam da je osjetio zadnju ložu, a to nije dobro. Nije osjetio veliku bol, rekao je da je mogao igrati, ali bez sprintova, što ne pomaže u toj situaciji. Vidjećemo, znaćemo više nakon što uradi snimak, ali očito nije dobro“, kazao je Klopp za britanske medije.

Fabinha je sinoćnjem duelu zamijenio 19-godišnji Rhys Williams, koji je prošle sezone bio na posudbi u Kidderminsteru, šestom rangu engleskog fudbala.

“Dobro nam ide, ali ovo je šok za ekipu, jer sada moramo riješiti problem nakon ove povrede“, istakao je njemački trener.

Liverpool nakon dva odigrana kola u grupi ”D” drži lidersku poziciju sa šest bodova, prate ga Atalanta sa četiri, Ajax sa jednim i Midtjyilland bez bodova.