Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Krivite mene za remi sa Exeterom

klopp

Liverpool je još jednom razočarao ove sezone. Ovoga puta odigrao je neriješeno 2:2 protiv četvrtoligaša Exeter Cityja u trećem kolu FA Cupa. Krivicu za ovaj remi, odmah nakon sinoćnjeg ogleda, na sebe je preuzeo menadžer Jurgen Klopp.

Prema propozcijama FA Cupa, u slučaju neriješenog ishoda igra se ponovljena utakmica na terenu tima koji je bio gost u prvoj. Tako će “redsi” ugostiti Exeter na svom “Anfield Roadu” i imati priliku da se plasiraju u četvrto kolo.

“Ako želite nekoga kritikovati, onda sam to ja, a igrače ostavite na miru”, jasno je poručio Klopp britanskim medijima i nastavio:

“Imamo mnogo utakmica, jer smo i dalje u Liga kupu i Ligi Evrope. Naš glavni problem je što nemamo niti jednog zdravog centarhalfa, a na početku sezone smo ih imali pet. Nadam se da će se to do sljedećeg vikenda promijeniti.”

Exeter je bio nadomak svog prvog plasmana u četvrto kolo FA Kupa još od 1981. godine, ali je mladi Bradley Smith golom u 73. minuti spasio Liverpool potpune sramote.

“Domaćin je igrao jako dobro, iako je bio težak teren za oba tima. To je bila prednost za njih, jer poznaju svoj teren i navikli su igrati u takvim uslovima. Moji igrači su se trudili, pokušavali i ako su pravili greške, onda je to moja odgovornost. Ako oni nisu dobri u igri jedan na jedan to je onda odgovornost svih trenera u klubu, a ne fudbalera”, zaključio je Klopp.

Liverpool je izbjegao poraz koji bi bio prvi u istoriji od četvrtoligaša u FA kupu, a do sada je odigrao 13 takvih duela. Pobjednik duela u trećem kolu od Fudbalskog saveza Engleske (FA) dobiće nagradu od 67.500 funti.