Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Sky"

Klopp: Ne razumijem kako je neko dopustio da Saudijci preuzmu Newcastle

New Project (84)
FOTO: Sky / Screenshot

Klopp smatra da Newcastle teško može povući previše loših poteza

Trener Liverpoola Jürgen Klopp iznio je svoje mišljenje o preuzimanju Newcastlea od strane saudijskih milijardera.

Podsjećamo, popularne Svrake je prošle sedmice kupio saudijski investicijski fond (PIF) za 305 miliona funti i u klub je ušla garnitura koja raspolaže s 320 milijardi dolara. Newcastle je tako preko noći postao, bez ikakve konkurencije, najbogatiji klub na svijetu, a Klopp smatra da će to potpuno promijeniti evropski nogomet.

Predsjednik PIF-a je Mohammed bin Salman, princ Saudijske Arabije.

“Ne želim razvlačiti tu temu jer to nije moj posao. No, ne postoje dva stava oko pitanja ljudskih prava u Saudijskoj Arabiji. Tu nema rasprave. Ne razumijem kako je to neko dopustio uprkos brojnim pitanjima vezanim za temu ljudskih prava u toj zemlji. To jednostavno ne mogu shvatiti, ali o tome su odlučivali neki drugi ljudi”, rekao je Klopp za njemački Sky i nastavio:

“Što se samog nogometa tiče, mislim da je jasno da će oni biti supersila. To je treći klub na svijetu koji je u vlasništvu neke države, s time da ovaj pripada najbogatijoj porodici na planeti. Mogućnosti koje imaju su nevjerovatne. Kad se osnivala Superliga, čitav svijet je bio protiv nje, a sad imamo Superligu praktički za jedan klub. Newcastle će sigurno dominirati evropskim nogometom sljedećih dvadeset ili trideset godina.”

Klopp smatra da Newcastle teško može povući previše loših poteza.

“Nije teško zabrljati i spiskati puno novca. No, na duge staze u nogometu jednostavno ima previše dobrih igrača i dobrih stručnjaka i Newcastle će ih s vremenom sve dovesti. Ja nisam jedini koji je zabrinut zbog toga, ali budući da svi šute i ništa ne govore, neću ni ja reći zaista šta mislim. Tako je kako je, moramo naučiti živjeti s tim”, rekao je Liverpoolov trener.