kvalifikacije za sp

Pukki: Idemo u goste Bosni, moramo uzeti tri boda

Zenica: BiH protiv Finske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko nogometno prvenstvo
12.10.2019., Zenica, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo 2020., skupina J, Bosna i Hercegovina - Finska. Teemu Pukki Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Istakao je kako njegovu reprezentaciju očekuje težak zadatak u Zenici narednog mjeseca

Nakon što je bio dvostruki strijelac u nedavnoj kvalifikacijskoj utakmici u Kazahstanu (0:2), Teemu Pukki postao je rekorder reprezentacije Finske.

Napadač Norwicha sada je najbolji strijelac skandinavske selekcije, pretekao je legendarnog Jarija Litmanena.

Na vlastitom kontu ima 33 gola za reprezentaciju.

“To je veliki trenutak za mene. Naravno da sam veoma ponosan. Jari Litmanen je najveći fudbalski heroj u Finskoj, za mene je velika stvar nadmašiti takvu veličinu. Također je bilo bitno da ostvarimo pobjedu, nakon što smo prethodno izgubili od Ukrajine. Sve je još uvijek otvoreno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo“, kazao je Pukki za zvaničnu stanicu Norwicha.

Također je istakao kako njegovu reprezentaciju očekuje težak zadatak u Zenici narednog mjeseca.

“Neće biti lako. Idemo u goste Bosni, gdje je nezgodno, ali moramo uzeti tri boda i nakon toga igramo protiv Francuske, gdje će nam također trebati bodovi. Bit će to težak, težak zadatak, ali vjerujem da imamo sve što je potrebno da bismo ispunili cilj. Za četiri sedmice moramo biti 100 posto spremni i igrati najbolje što možemo kako bismo osvojili drugo mjesto u grupi“, kazao je, između ostalog, Teemu Pukki.