Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Nema ni definitivnog da, ni definitivnog ne

Jurgen-Klopp-1200

Razgovori predstavnika kluba i Kloppa su navodno uspješno završeni, pa će bivši trener Borussije iz Dortmunda u četvrtak stići u Liverpool na potpis ugovora.

Očekuje se da će Klopp biti predstavljen kao novi menadžer kluba tokom predstojećeg vikenda. Debi na klupi kluba sa ’Anfielda’ Klopp bi trebalo da ima protiv Tottenhama u Londonu 17. oktobra.

Sam trener se nije mnogo oglašavao, a za njemački Bild je izjavio: „Nema mnogo šta da se priča. Nema ni definitivnog da, ni definitivnog ne.“

Ipak, izgleda da je Klopp spreman da prekine odmor i zamijeni Brendana Rodgersa na klupi vjerovatno najvećeg engleskog kluba, u pokušaju da mu donese prvu titulu od 1990. godine.

Liverpool je nakon osam odigranih kola 10. na tabeli sa 12 bodova, šest manje od lidera Cityja, a prethodni menadžer Brendan Rodgers dobio je otkaz poslije slabih izdanja na startu sezone.

Klopp ima 48 godina, a u karijeri je trenirao samo Mainz i Borussiju iz Dortmunda sa kojom je osvojio dvije titule, tri Superkupa i dva Kupa, dok je poražen u finalu Lige prvaka 2013. godine.