Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp o kritikama na račun Mourinha: To je s**anje!

klopp_presica

“United je United. Sigurno je da se neće doći samo braniti ovdje”, najavio je Jürgen Klopp današnji (21 sat) veliki derbi engleskog nogometa između Liverpoola i Manchester Uniteda.

Mourinho je pod teškim udarom kritika u Engleskoj. U premierligašku sezonu je United ušao s tri pobjede, no onda su uslijedila tri poraza, ali i pobjeda protiv prvaka, te remi sa Stokeom.

– United je krenuo s tri pobjede. A sada mu dajete ocjenu manje? Mourinho zna kako funkcionira uspješan nogomet. Zašto bi on trebao brinuti o tome sviđa li vam se ili ne? Zašto bi ga bila briga za to? Kažete da je loše krenuo? To je s**nje!

klopp_mou

Manchester United je trenutno sedmi na tabeli, a Liverpool četvrti, no razlika je samo tri boda.

– Mourinho sigurno želi pobijediti, imaju kvalitetu, brze i tehnički odlične igrače. Cijeli svijet će gledati utakmicu. Na nama je da odigramo najbolje što možemo. Dok god sam živ, utakmica Liverpoola i Uniteda nikad neće biti normalna utakmica. Ne možete ignorisati posebne okolnosti ove utakmice. Morate biti spremni.

Komentirao je Klopp i Waynea Rooneya koji pa proživljava vjerovatno najteže trenutke karijere.

– On je strijelac i prijetnja. On je za mene i dalje svjetska klasa. Ali ja sam trener Liverpoola i nije mi dopušteno da kažem da mi se sviđa neki igrač Uniteda. Tu su i Ibra i Pogba, kojih nije bilo prošle sezone, pa sa sigurnošću mogu reći da nisu lošiji nego prošle sezone.