Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Liverpoola

Klopp o promjenama u Ligi prvaka: To je apsolutno sr***

Ancelotti klopp

Redsi su ove sezone već odigrali 27 utakmica i do Nove godine će ih odigrati 32

Trener Liverpoola Jurgen Klopp komentirao je prijedlog nekolicine velikih evropskih klubova da se poveća broj utakmica u Ligi prvaka.

Nijemac je bio izričito protiv takve promjene u sustavu prestižnog europskog natjecanja te ju je nazvao “apsolutnim sran*em”.

Redsi su ove sezone već odigrali 27 utakmica i do Nove godine će ih odigrati 32. Ekipa je trenutno prošarana povredama pa su tako ključni igrači poput Joela Matipa, Dejana Lovrena i Fabinha out. U subotu se Kloppu povrijedio i Gini Wijnaldum.

“S Ginijem danas, s Dejanom prije četiri dana, naša ekipa ne postaje veća. To uopće nije cool”, kazao je Klopp Mirroru pa nastavio:

“Pročitao sam danas da neki evropski velikani žele više utakmica u Ligi prvaka. Ja uopće nisam sudjelovao u tim diskusijama. To je apsolutno sran*e, također. Moramo smanjiti broj utakmica”, dodao je njemački strateg koji je potpisao novi ugovor s Liverpoolom.

Dodajmo i da je pobjedom protiv Watforda 2:0 Liverpoolu započela paklena sedmica. U samo jednoj sedmici Redsi igraju čak četiri utakmice u tri takmičenja i na dva kontinenta.