Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: Ogled sa Unitedom je najveća utakmica koju mogu zamisliti

klopp_mou

Manchester United i Liverpool danas će na Old Traffordu odigrati 170. veliki engleski prvenstveni derbi. Jurgen Klopp, menadžer tima sa Anfielda tim povodom izjavio je da se radi o najvećoj utakmici koju može zamisliti, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dva ljuta rivala ove sezone se bore za jedno od četiri mjesta koja vode u Ligu šampiona. Pred početak sezone imali su i šampionske ambicije, ali se ispostavilo da je Manchester City neuhvatljiv, pa United i Liverpool trenutno vode borbu za drugo mjesto. Uoči današnjeg derbi domaćin ima dva boda više.

“Ovo je najveća utakmica koju mogu zamisliti i radujem se tome. Moramo biti na sto posto naših mogućnosti, ako ne i više od toga ukoliko želimo uzeti nešto na Old Traffordu“, kazao je Klopp, a potom se osvrnuo na priče o defanzivnom Unitedu Josea Mourinha:

“Ovaj Unitedov tim ima specifičan način igranja fudbala i to je sve. Moraćemo znati da se odbranimo tamo, svime što imamo na raspolaganju, a ne kockati se i misliti da možemo letjeti po terenu protiv njih. Niko ne leti protiv Uniteda. Oni su previše snažni, fizički i taktički i to je istina. Nije to bitka dvije različite fudbalske filozofije, nego utakmica dva veoma dobra fudbalska tima. Kada United bude napadao, nadam se da će se svi moji igrači uključivati u odbranu gola. Ako neko kaže da smo u tom trenutku parkirali autobus, onda ćemo ga i parkirati.“

U dosadašnjih 169. prvenstvenih derbija Manchester United je uspješniji, jer je ostvario 67 pobjeda naspram Liverpoolovih 55. Neriješeno je završilo 47 utakmica.

Današnji derbi na Old Trafford igraće se sa početkom u 13.30 sati. United je poslije 29 kola na drugom mjestu sa 62 boda, a Liverpool na trećem sa 60.