Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener liverpoola

Klopp: Pozicioniranje nam je bilo pravo smeće

klopp

“Kako da to objasnim? Prvih 30 minuta bile su možda i najbolji fudbal koji sam do sada gledao u Liverpoolu. Imali smo jasan identitet i radili smo sve što im se nije dopadalo velikom brzinom”, kazao je Klopp nakon meča

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, nakon dosta napete utakmice i pobjede protiv Salzburga rezultatom 4:3 u Ligi prvaka pohvalio je igru svoga tima, ali uz upozorenje da u odbrani moraju biti mnogo kohezivniji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Kako da to objasnim? Prvih 30 minuta bile su možda i najbolji fudbal koji sam do sada gledao u Liverpoolu. Imali smo jasan identitet i radili smo sve što im se nije dopadalo velikom brzinom”, kazao je Klopp nakon meča.

Istakao je kako je pomislio da nakon tri gola koje su postigli mogu zabiti još neki.

“Ali oni su promijenili sistem, i mi smo malo promijenili naš pristup, i tada naša odbrana zaista nije imala smisla. To nisu bili ciljevi koje sam postavio. Oni su u tom momentu igrali sjajan fudbal. Mi smo im loptu dali za prvi gol, treći gol, a pozicioniranje je bilo pravo smeće!”, dodao je njemački strateg.

“Bilo je daleko od savršenog, ali bila je to tipična Liverpoolova igra, vrlo uzbudljiva!”, rekao je Klopp na kraju.

Liverpool je u grupi E na Anfieldu slavio protiv Salzburga rezultatom 4:3, dok su Genk i Napoli igrali bez golova. Poslije 2. kola, Napoli je prvi s četiri boda, a prate ga Salzburg s tri, koliko ima i Liverpool, dok Genk ima samo bod.