Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši trener Liverpoola

Klopp se u svom stilu oprostio od novinara: Izazvao njihov smijeh

jurgen klopp
Foto: Screenshot

Klopp je za devet godina u Liverpulu osvojio osam titula

Sada već bivši šef stručnog štaba Liverpoola Jürgen Klopp, jučer je posljednji put sa klupe vodio ovu ekipu u koju je stigao 2015. godine.

Za to vrijeme donio je osam trofeja, a među njima i po jedan engleske Premier lige i Lige prvaka.

Njemački stručnjak osvojio je s Liverpoolom svako takmičenje u kojem ga je vodio, osim Europa lige, u kojoj je izgubio finale od Seville. Dva puta je izgubio i utakmice za naslov u Ligi prvaka, a u sezoni 2018./19. Liverpool je pod njegovim vodstvom osvojio 97 bodova u Premier ligi i bio drugi.

To je bio treći najveći bodovni učinak u historiji Premier lige i prvi koji ekipi nije bio dovoljan za naslov. Klop je na posljednjoj presici, nakon što je s Liverpoolom bio treći, rekao kako sada ide na dužu pauzu i da više nikada neće trenirati engleski klub, a da bi ovo čak mogao biti i kraj njegove trenerske karijere.

Zadnju konferenciju za medije na mjestu Liverpoolovog trenera iskoristio je kako bi se oprostio i od novinara. U ruke je uzeo mobitel, fotografisao ih i uz smijeh rekao: “Mislim da mi nećete nedostajati, ali ako se to dogodi, samo ću pogledati ovu fotografiju i taj osjećaj će nestati”, te izazvao smijeh okupljenih.