Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Klopp: U fudbalu je šest godina kao 60 u životu

3470__4968__klopp_iv_960

Njemački trener Jurgen Klopp (49) u Liverpool je stigao u oktobru 2015. godine, a već ovog ljeta klub mu je ponudio novi šestogodišnji ugovor. On ga je prihvatio, naglasivši da su ga priajtno iznenadili ponuđenim ugovorom za koji smatra da je na drugorošne staze, jer po njemu u fudbalu je šest godina kao 60, javlja Anadolu Agency (AA).

Klopp je od svog dolaska na klupu „redsa“ napravio dosta toga, osvojio je Liga kup Engleske i stigao do finala Lige Evrope.

„Sviđa mi se dosljednost koju je klub pokazao. Moramo donositi odluke i odlučili smo da ostanemo zajedno. Uglavnom ne morate donositi odluku nego čekati da vidite šta će se dogoditi. Međutim, došao je taj trenutak kada me je klub upitao i moram priznati da sam bio iznenađen. Razmislio sam o tome i učinilo mi se u redu, tako da smo to uradili i sada sam sretan“, kaže Klopp za klupsku televiziju i nastavlja:

„Kada govorimo o šest godina, to je stvarno dugoročno. Šest godina u fudbalu je kao 60 godina, tako da je zaista neophodno da budemo uspješni u budućnosti. To je jasno.“

Prije dolaska u Englesku, Klopp je vodio njemačke bundesligaše Mainz i Borussiju Dortmund s kojom je osvojio dva naslova šampiona i Superkupa, te jedan Kup.