Fudbal

Kloppov agent uzburkao duhove: Sjajno bi se uklopio u Bayern

28/03/2018

Kako se bliži ljeto i izvjesni odlazak Juppa Heynckesa s Bayernove klupe, tako na dnevnoj bazi izranjaju nova imena potencijalnih nasljednika.

Nedavno je Bild proveo anketu među navijačima bavarskog kluba u kojoj je Jürgen Klopp ispao najpoželjniji kandidat. Za njega je glasovalo 25 posto od više od 51.000 sudionika ankete.

“On je pod ugovorom do 2022. godine i mislim da njegov posao u Liverpoolu još nije završio”, isrekao je Kloppov agent Marc Kosicke za Sport1.

Ali, Kloppov zastupnik je malo uzburkao duhove i zagolicao maštu sljedećom izjavom:

“Klopp bi se odlično uklopio u Bayern. Jürgen nije prevelik trener za Bayern niti je Bayern prevelik klub za njega. Definitivno bi mogao napraviti odličan posao tamo. Morate na umu imati i niz faktora. Kad dođete u Englesku, ne smijete podcijeniti učinak nedostatka zimske stanke. To vam smanjuje životni vijek”

Ipak, stao je Kosicke malo na loptu i realno obrazložio zašto je odlazak njegovog klijenta put Bavarske teško ostvariv.

“Da, Bayern traži novog trenera u ljeto. Vođenje ponajvećeg evropskog kluba nije nešto neatraktivno, ali sve se mora poklopiti. A Jürgen ima dugogodišnji ugovor. U ovom trenutku, ne razmišlja ni o jednom drugom klubu osim Liverpoola. Dakle, iako bi Bayern i Klopp sjajno kliknuli, to trenurno nije opcija.”

Nije ovo prvi put da Bayern lovi Kloppa, otkriva Kosicki.

“Često je on bio opcija za njihovu klupu, ali nikad nije bio pravi trenutak za takvo nešto.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.