Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac Dženana Memića poslao pismo ministru Mektiću

muriz memic

Muriz Memić, otac smrtno stradalog mladića Dženana Memića, uputio je danas pismo Draganu Mektiću, ministru sigurnosti BiH, tražeći ravnopravan tretman u rasvjetljavanju smrti njegovog sina i mladića Davida Dragičevića.

– Prateći posljednje medijske informacije u vezi s događajem u Banjoj Luci, a u vezi smrti Davida Dragičevića, gdje ste se Vi aktivno uključili, s obećanjem da će se u potpunosti rasvijetliti navedeni događaj, tražim da se i slučaj Dženana Memića stavi u isti nivo Vašeg postupanja. Kao što znate, pred Kantonalnim sudom u Sarajevu vodi se krivični postupak, gdje su izvedeni novi dokazi vještaka mašinske, saobraćajne i medicinske struke, koji ukazuju na to da se u konkretnom slučaju dogodilo ubistvo moga sina, a ne da se, kako to tvrdi Tužilaštvo KS, dogodila saobraćajna nezgoda – naveo je u pismu Memić, koji otpočetka tvrdi da je njegov sin ubijen.
Memić u pismu ministru napominje da već duži period ulaže napore da dokaže javnosti da su njegove tvrdnje istinite.

– Tražim od Vas da se aktivno uključite i da me primite u narednih sedam dana da bih Vam sa svih aspekata izložio svoje dokaze – naveo je Memić, koji nam je danas potvrdio da je i ranije od Mektića tražio da ga primi.