Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čekaju se testovi

Klubovi traže “prekidač”: Korona ponovo zaustavlja Premiership?

Premijer liga objavila je u utorak da je prošle sedmice zabilježila 18 pozitivnih testova – najviše od početka pandemije – a Fulham je među četiri kluba koja su nateže pogođena (zajedno sa Cityjem, Arsenalom i Sheffield Unitedom)

Duel Fulhama i Tottenhama koji je na programu večeras od 18 sati pod velikim je znakom pitanja. Razlog; veliki broj mogućih pozitivnih testova igrača sa Craven Cottagea na Covid.

Utakmica koja je na programu večeras, mogla biti druga utakmica Premiershipa koja će biti odgođena ove sedmice, nakon duela Evertona i Manchester Cityja.

Jučer je potvrđeno da je nekoliko igrača pozitivno, a u Fulhamu čekaju dodatne rezultate testiranja prije nego što se donese odluka može li se utakmica igrati ili ne.

Premijer liga objavila je u utorak da je prošle sedmice zabilježila 18 pozitivnih testova – najviše od početka pandemije – a Fulham je među četiri kluba koja su nateže pogođena (zajedno sa Cityjem, Arsenalom i Sheffield Unitedom).

Menadžer Fulhama Scott Parker otkrio je na konferenciji za novinare u utorak da se u nedjelju testirao i da je test negativan, tako da se nakon perioda samoizolacije može vratiti na klupu.

40-godišnjak je propustio remi bez golova sa Southamptonom na Boxing Day, nakon što je član njegove porodice bio pozitivan na koronavirus.

Porast broja slučajeva zaraze među igračima izazvao je raspravu klubova o dvosedmičnom periodu “hlađenja” koji bi trebao djelovati kao “prekidač” u širenju zaraze među igračima. Ukoliko do toga dođe, to bi značilo da u januaru nema utakmica. Takvu ideju javno je podržao menadžer West Bromwich Albiona Sam Allardyce, nakon poraza njegove ekipe od Leeds Uniteda u utorak s (0:5).

“Kad slušam vijesti, da se nova varijanta virusa prenosi brže od izvornog virusa, možemo učiniti samo jednu pravu stvar, a to je prekinuti širenje”, rekao je Allardyce.

“Imam 66 godina i posljednje što želim je zaraziti se Covidom. Jako sam zabrinut za sebe i nogomet općenito. Ako je to (prekid) ono što treba učiniti, moramo to učiniti”, poručio je Allardyce.

Vodstvo Premier lige trenutno nije za pauzu.

Ono što je već sada izvjesno jeste da će Gareth Bale vrlo vjerovatno propustiti naredne četiri utakmice Spursa zbog ozljede, pa tako i večerašnju protiv Fulhama. Naravno, ukoliko one budu odigrane.

Duel protiv Tottehama, kada se pogleda tabela, izuzetno je bitan i za jednu i za drugu ekipu. Tim Josea Mourinha u zadnjih je pet utakmica dobio samo jednu, a od mogućih 15 osvojio tek pet bodava. S eventualna tri boda protiv Fulhama Spursi se vraćaju u sami vrh tabele. S druge strane, Fulham se bori za “goli život”.

Kladionice su Spursima dodijelili ulogu favorita. MOZZART na pobjedu Tottenhama nudi kvotu 1,53.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a za meč na Craven Cottageu možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore