Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Anssumane Fati

Ko je “dječak” kojeg je Messi sinoć izgrlio poput sina

messi

Fati je iz Gvineje Bisau, male države na rubu zapadne Afrike

Barcelona je sinoć na spektakularan način stigla do prve pobjede sezone. Slavili su na Camp Nouu protiv neugodnog Betisa 5:2.

Nije dobro počelo za Katalonce koji su u ovu utakmicu ušli bez Luisa Suareza, Lionela Messija i Ousmane Dembelea. Već u 15. minuti Betis je poveo golom Nabila Fekira, ali zahvaljujući Griezmannu koji je zabio dva krasna gola Barcelona je stigla do preokreta do 50. minute utakmice.

Nakon toga su se do kraja opustili, zaigrali još bolji nogomet i golovima Pereza, Albe i Vidala stigli do vrijedne pobjede poslije 1:0 poraza u prvoj utakmici sezone na gostovanju kod Athletic Bilbaa. Rezultat je na kraju za Betis uspio smanjiti Garcia krasnim udarcem iz daljine.

Debitovao dječak iz Gvineje Bisau

Messi i Suarez su na tribini gledali ovu pobjedu, a njihov izostanak koristio je Anssumane Fatiju, 16-godišnjem ofenzivcu Barcelone i proizvodu njihove škole da upiše svoj debi protiv Betisa. Ušao je na poziciju desnog krila umjesto Carlesa Pereza u 78. minuti.

Fati je iz Gvineje Bisau, male države na rubu zapadne Afrike, a sinoć je postao drugi najmlađi igrač koji je debitovao za prvu ekipu Barcelone sa 16 godina i 298 dana. Jedino je mlađi bio Vicenc Martinez, ali to se dogodilo davne 1941.

Nakon utakmice, Fatija je Messi izgrlio poput sina i fotografiju je podijelio na Instagramu. U opisu je napisao:

“Sjajna igra, tri velika boda u La Ligi i rado viđeni dječaci koji ostvaruju svoje snove o nastupu za prvu momčad na Camp Nouu.”


Top ponudu za današnje utakmice pronaći ćete na sajtu Meridiana, a osim standardne ponude na ove mečeve, tu su i bonus kvote, koje vas čekaju već nakon trećeg odigranog para. Na Meridianovom sajtu depozit bez dodatnih troškova, između ostaloga, možete da uplatite Mastercard ili Maestro karticom, a na prvu uplatu dobićete 20% bonusa.