Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Koban finiš za Želju i Drinu, Zrinjski i Sloboda nastavljaju trku

zrinjski zeljo1

Mrtva trka Slobode i Zrinjskog za jesenju titulu u BH Telecom Premijer ligi se nastavlja. Tuzlaci i Mostarci danas u na identičan način stigli do novih pobjeda ove sezone.

Željo je u Mostaru vodio do 86. minutu (Thiago 33.), da bi Mostarci preko Todorovića (86.) i Filipovića (95.) kreirali preokret za novu pobjedu.

[yuzo_related]

Sloboda je nešto ranije na sličan način slavila na gostovanju u Zvorniku. Drina je vodila do 83. minuta, a onda je Kostić izjednačio, a Krpić četiri minuta kasnije pogodio za potpuni preokret. Strijelac gola za domaće bio je Stojanović (18.).

Najuvjeriljiviju su danas bili nogometaši Zeničkog Čelika. Na Bilinom polju Vitez je teško nastradao, a završilo je 6:1.

Strijelci za Čelik bili su Popović (17.), Karić (38.), Selimović (43.), Bajraktarevic (44. i 60.), te Čolić (87.). Jedini gol za goste postigao je Fajić u 58. minutu utakmice.

Bijeljinski Radnik je golom Šećerovića u 76. minutu stigao do pobjede na gostovanju kod prijedorskog Rudara.

fffff

Gostujuću pobjedu zabilježio je i novajlija u ligi, ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Pao je Travnik na Piroti, a strijelci su bili Dilaver (76.) i Rizvanović (85.). Jedini gol za Travnilane postiga je Smajić u 93. minutu.

tabbb