Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kodro: Možemo barem do baraža

kenan_kodro

U razgovoru za Allgermeine Zeitung u kojem je istakao da mu privikavanje na novu sredinu ide dobro, bh. reprezenativac Kenan Kodro priznao je da je njegov jedini problem nepoznavanje njemačkog jezika koje mu otežava proces prilagodbe u njegovom novom klubu – Mainzu. Apostrofirao je da mu privikavanje na njemački fudbal ne predstavlja problem, odnosno da mu zasad ide dobro.

– Upisao kurs, imam svog učitelja i nadam se da će uskoro biti bolje, rekao je Kodro, kojem u sporazumijevanju s trenerom i ostatkom tima najviše pomažu Jairo Samperio i Jose Rodriguez, Španci koji su u Mainzu duže od bh. fudbalera.

Kodro ističe da je sretan što je stigao u Bundesligu o kojoj se raspitivao kod saigrača iz reprezentacije BiH.

– Bundesliga je jaka liga, a posebno se radujem utakmicama protiv Bayerna i Borussije. Razgovarao sam sa Ibiševićem i Džekom i rekli su mi sve najbolje o njemačkom fudbalu. Radujem se izazovima koji me čekaju.

Tema razgovora bila je i reprezentacija BiH, a Kodro je kao glavni cilj naveo plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

– Trenutno smo na trećem mjestu iza Belgije i Grčke, ali realno je da možemo biti drugi. Nažalost, Belgija je već daleko i ima pet bodova više, ali svakako je da se nadamo da možemo barem do baraža, zaključio je.