Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener Barcelone

Koeman: Imam spisak igrača koje želim dovesti

Trener Barce smatra da nema smisla žaliti se na gust raspored, a komentirao je i kako će se njegov klub ponašati na tržištu igrača u januaru

Athletic  Bilbao danas od 21 sat na svom stadionu dočekuje Barcelonu u zaostaloj utakmici drugog kola La Lige koja se trebala igrati još 20. septembra prošle godine.

Ronald Koeman najavio je utakmicu i istaknuo da želi pobjedu na San Mamesu, ali svjestan je da to neće biti lako, posebno ne s obzirom na formu u kojoj je njegova ekipa ove sezone.

“Moramo postići drugi gol jer bismo tako uništili vjeru protivnika da se može vratiti”, kazao je Koeman aludirajući na činjenicu kako Barcelona često povede s 1:0 pa ispusti vodstvo i dodao:

“Athletic ima novog trenera, možda bude promijenjen sistem iako je samo dva dana radio s igračima. Mislim da to neće imati veliki utjecaj i da neće biti većih problema. Moramo biti spremni na sve solucije.”

Nizozemski trener smatra da nema smisla žaliti se na gust raspored, a komentirao je i kako će se njegov klub ponašati na tržištu igrača u januaru.

“Mi smo mirni jer u životu postoje stvari koje ne možete kontrolirati. Slijedimo protokole La Lige, a što se tiče rasporeda, znamo da je težak, no svima je. Moramo odigrati sve utakmice”, rekao je Koeman pa dodao:

“Bilo koji trener na svijetu uvijek gleda na januar kao na mjesec u kojem može napraviti promjene i poboljšati ekipu, pa tako i ja. Napravio sam listu mogućih žrtava i nogometaša koje bi bilo zanimljivo dovesti, ali to ovisi o klubu.”