Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Holandije

Koeman: Ne treba paničariti, neću mnogo mijenjati postavu

roland koeman
Foto: Screenshot/ YouTube

Koemanova ekipa je poražena od Austrije sa 3-2, ali selektor je insistirao: “Neću mnogo mijenjati postavu, ne treba paničariti zbog samo jedne utakmice”

Selektor Holandije Ronald Koeman u ponedjeljak je isključio mogućnost velikih promjena za utakmicu osmine finala sa Rumunijom u utorak u Minhenu.

Holanđani su završili na trećem mjestu u prvoj fazi, iza Austrije i Francuske, zaradivši mjesto u posljednjih s pobjednikom grupe iznenađenja Rumunijom.

Rumunija je završila na vrhu svoje grupe uglavnom zahvaljujući prvoj pobjedi od 3-0 nad Ukrajinom, nakon što je remizirala i izgubila u preostale dvije utakmice. Ova pobjeda je bila tek druga pobjeda Rumunije u historiji Eura.

Koemanova ekipa je poražena od Austrije sa 3-2, ali selektor je insistirao: “Neću mnogo mijenjati postavu, ne treba paničariti zbog samo jedne utakmice”.

Ovaj 61-godišnjak je pohvalio Austriju Ralfa Rangnicka, rekavši da je “ponekad protivnik jednostavno bolji”.

Pobjednik od utorka će se u subotu u Berlinu suočiti ili sa Austrijom ili Turskom, što znači da bi revanš meč sa alpskom nacijom mogao biti u planu.

Koeman je bio igrač kada je Holandija osvojila Euro 1988. na njemačkom tlu.

-Ako budemo imali sreće kao 1988. godine, pobijedit ćemo sutra – rekao je on.

Virgil van Dijk je rekao da izgleda da je Holandiji nedostajala “volja za pobjedom” protiv Austrije, ali napadač Cody Gakpo rekao je u ponedjeljak da “trebamo biti tamo, dati energiju, to je naš plan igre”.

-Morat ćemo da počnemo da se borimo od prvih nekoliko sekundi – poručio je.