Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dodikova "inicijativa"

Trivić o “mirnom razdruživanju”: Ovakve inicijative produbljuju lošu poziciju RS

Foto: Pixsell/Arhiv
Jelena Trivić i Milorad Dodik

Umjesto da se jača njena dejtonska pozicija, ovakvim inicijativama se dovodi u rizik stečeni nivo autonomije, kaže predsjednica Narodnog fronta

Ovakve inicijative produbljuju lošu poziciju Republike Srpske, prokomentirala je za Fenu predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić posljednju “inicijativu” predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o “mirnom razdruživanju”.

Po njenim riječima, jasno je da kada se takav dokument predloži drugoj strani, Federaciji BiH, da ga ona neće prihvatiti.

-Ovo je samo novi naziv za Dodikovu priču koja je samo priča, a traje već više od 18 godina otkako se on otcjepljuje. Prvo je bilo nezavisnost, pa otcjepljenje, pa samostalnost unutar dejtonske BiH, pa sad mirno razdruživanje. Verbalne vratolomije koje služe za dnevnu upotrebu kako bi se prikrilo katastrofalno ekonomsko stanje u koje nas je dovela vlast Republike Srpske, a čija je najteža posljedica masovan odlazak ljudi odavde – kaže Trivić.

Svakako, naglašava, ovakve inicijative produbljuju lošu poziciju Republike Srpske.

-Umjesto da se jača njena dejtonska pozicija, ovakvim inicijativama se dovodi u rizik stečeni nivo autonomije koji se ogleda prije svega u entiteskom glasanju i drugim mehanizmima koje Republika Srpska ima po Dejtonu – zaključila je Trivić.