Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nizozemski trener

Koeman otkrio kako je dobio otkaz u Barceloni: To se ne radi legendi

koeman barca zbogom (1)

Laporta mi je stalno govorio kako nema šanse da će Xavi postati trener Barcelone jer je neiskusan i onda ga je doveo odmah nakon mene

Ronald Koeman je pet mjeseci nakon što je dobio otkaz u Barceloni objasnio kako je potjeran.

To je otkrio u nizozemskom talk showu Hoge Bomen.

“Sjedio sam u avionu na povratku s utakmice kod Rayo Vallecana, igrači su bili odmah iza mene. Došao je predsjednik Joan Laporta, sjeo uz mene i samo mi rekao: ‘Otpušten si.’ Tako me zaboljelo što je to napravio pred igračima i na takav način. Uvijek je govorio da sam legenda Barcelone. Zašto mi je onda to učinio? To se ne radi legendama!”

Koeman, igračka legenda Barcelone iz 90-ih, ključan čovjek prilikom osvajanja četiri uzastopna španska naslova te igrač koji je golom donio Barceloni prvu evropsku titulu, otkaz kao trener Barcelone dobio je u oktobru prošle godine. Nakon što je prošle sezone osvojio Kup kralja, ove je očajno ušao u sezonu pa je otpušten nakon poraza kod Raya u La Ligi. Naslijedio ga je Xavi Hernandez, još jedan igrački velikan Barcelone.

“Laporta mi je stalno govorio kako nema šanse da će Xavi postati trener Barcelone jer je neiskusan i onda ga je doveo odmah nakon mene. Meni nisu dali pojačanja jer klub nema novca, zbog čega sam ostao bez Messija, a onda dolaskom Xavija dovode igrača od 55 miliona eura”, nastavio je Koeman žaliti se.