Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener katalonskog diva

Koeman: Ova ekipa nije na razini Barcelone

Vi puno pišete i govorite o tome da odlazim, ali ja sam miran. Ako klub želi nešto mijenjati, morat će pričati sa mnom, poručio je Koeman

Barcelona je pobjedom (1:0) kod drugoligaša Eibara završila još jednu sezonu koje se u klubu u teškoj finansijskoj situaciji i neizvjesne budućnosti nitko ne želi sjećati.

Osvojen je doduše Kup kralja, ali je Barca iz Lige prvaka ispala u prvoj nokaut rundi, a u La Ligi je očajnom završnicom propustila veliku priliku osvojiti naslov i na kraju je tek treća.

Zato se sve više piše i govori da će trener Ronald Koeman dobiti otkaz. Nakon možda zadnje utakmice na klupi Barcelone slavni Nizozemac je odgovorio na kritike i velika očekivanja koja nije ispunio.

“Kritičari bi trebali biti realniji. Sjetimo se samo u kakvom su stanju bili klub i ekipa prošlog ljeta. Da nam je tada neko rekao da ćemo osvojiti kup i biti u konkurenciji za naslov u Primeri sve do dvije utakmice prije kraja, odmah bi potpisali. Ciljevi i nade su bili postavljeni nerealno visoko. Ovo nije bila loša sezone. Ne možete svake godine očekivati duplu krunu, posebno ne od ekipe koja se tek formira.”

Koeman je tada nastavio još kritičnije: “Kada sam preuzeo ekipu, nisam mogao posložiti je kako sam htio. Jedino pojačanje koje mi je bilo dopušteno dovesti je Sergino Dest, a i on je došao tek zadnjeg dana prijelaznog roka. Ekipa kojom raspolažem u svakom smislu nije na razini Barcelone. To nije nikakva tajna i to misle mnogi u klubu. Imamo puno mladih igrača koji tek sazrijevaju. Ne može se ekipa stvoriti za samo jednu sezonu.”

Na pitanje je li mu ovo zadnja utakmica u Barceloni, odgovorio je: “Mislim da nije. Imam ugovor. Vi puno pišete i govorite o tome da odlazim, ali ja sam miran. Ako klub želi nešto mijenjati, morat će pričati sa mnom.”