Fudbal

Trener Barcelone

Koeman: Platit će ko god je pustio u javnost detalje o Messijevoj plati

01/02/2021

Nije mogao trener Barcelone izdržati da se ne osvrne i na najveću priču prošlog dana u španskim medijima, a riječ je o objavljenim podacima Messijeve plate

Ronald Koeman dao je izjavu odmah nakon završetka utakmice između Barcelona i Athletic Bilbaa u 21. kolu španske La Lige. Njegova ekipa slavila je s 2:1 pa nije imao razloga biti osobito nezadovoljan utakmicom.

“Jako je važno da smo pobijedili protiv ovako trkački moćne momčadi. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, rezultat je mogao biti i puno uvjerljiviji. Zaslužili smo barem još jedan gol u prvom dijelu”, rekao je Koeman pa dodao:

“Dobro smo pritiskali, stvarali smo šanse, na trenutke nismo imali sreće, ali jako dobro smo reagirali na sve njihove promjene i poteze. Patili smo, ali reagirali smo i zaslužili pobjedu.”

Komentarisao curenje podataka iz kluba

Nije mogao trener Barcelone izdržati da se ne osvrne i na najveću priču prošlog dana u španskim medijima, a riječ je o objavljenim podacima Messijeve plate.

“Već jako dugo znamo da je on najbolji na svijetu. Napravio je puno za klub. Odlučuje utakmice. Nisam ga vidio motiviranijeg nego u proteklih nekoliko dana. Treba poštovati sve što je napravio. Onaj ko je pustio podatke mu je htio napakostiti i za to će platiti. Za njega više nema mjesta u klubu”, rekao je Koeman pa dodao:

“Moramo biti ujedinjeni i fokusirani. Sve što je objavljeno treba staviti na stranu. Bez Lea mi ne možemo loviti najveće stvari, on je sjajan igrač.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.