Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Škotska

Štoper oborio Ronaldov rekord, pa mu poslao poruku

Motherwellovi analitičari zaključili su da se Mugabi odrazio četiri centimetra više od Ronalda

Bevis Mugabi, štoper škotskog Motherwella, srušio je prošle srijede rekord Cristiana Ronalda nakon što je zabio gol za pobjedu 2:1 protiv Ross Countyja.

Stasiti stoper iz Ugande skočio je 75 centimetara u zrak kako bi došao do ubačaja Carolla koji je onda krasnim udarcem glavom spremio u gol za pobjedu. Mugabi je tako skočio više nego što je to učinio Cristiano Ronaldo 2019. kad je zabio briljantan gol protiv Sampdorije.

Motherwellovi analitičari zaključili su da se Mugabi odrazio četiri centimetra više od Ronalda, a u trenutku udarca lopte bio je čak šest centimetara više nego što je bio Portugalac. Obojici je glava bila iznad prečke u trenutku kad su zabili gol.

“Nisam tip koji stalno visi na društvenim mrežama, ali moram priznati da mi mobitel ne prestaje zvoniti nakon toga gola. Znam da je Ronaldo jako kompetitivna osoba pa bih mu se možda mogao javiti i reći da se mora malo više potruditi. Trebao bi pogledati moj gol”, rekao je u šali Mugabi za klupsku stranicu pa dodao:

“Lijepo je da te neko uopće spominje u kontekstu jednog od najvećih igrača u historiji, ali važnije mi je da smo mi pobijedili u toj utakmici”.

Mugabi je rođen u Engleskoj, ali ima državljanstvo Ugande, a za škotski klub nastupa od 2019. godine.