trener barcelone

Koeman pred večerašnju utakmicu sa PSG-om: Dilema je samo Pique

Fudbaleri Barcelone dočekuju večeras Paris Saint Germain u prvom meču osmine finala Lige prvaka

Trener fudbalskog kluba Barcelona Ronald Koeman ocijenio je da će dva meča u osmini finala Lige prvaka protiv Paris Saint Germaina biti dvije zanimljive i lijepe utakmice.

“Ulazimo u meč sa velikim entuzijazmom. Od početka smo znali da će to biti teške utakmice, jer PSG ima jak tim. Barcelona je napredovala posljednjih mjeseci, a PSG ima kvalitet. Biće to dvije zanimljive i lijepe utakmice”, rekao je Koeman.

Fudbaleri Barcelone dočekuju večeras Paris Saint Germain u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Govoreći o Gerardeu Piqueu, koji se oporavlja od povrede, Koeman je naveo da je on dobro i da trenira sa ekipom četiri-pet dana.

“Vjerujem da bi mogao da igra, ali imam još jedan dan da odlučim da li će biti u sastavu”, rekao je holandski stručnjak.

Parižani u utorak neće moći da računaju na Neymara i Angela Di Mariju, koji su pretrpili povrede prepona, odnosno mišića.

“Za svaki tim je važno da ima sve igrače na raspolaganju. Nama nedostaju Araujo, Sergi Roberto, Ansu Fati, Philippe Coutinho. Morate živjeti sa tim problemima i pripremati druge igrače. Svaki tim ima snagu i slabosti, nadam se da ćemo ih mi iskoristiti”, rekao je Koeman.