Crna hronika

oglasili se iz MUP-a

Kako je uhapšen Buba Corelli: Policija objavila detalje pucnjave u Sarajevu

16/02/2021

Osobe O.C. i A.H. su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nad njima će tokom dana biti nastavljena kriminalistička obrada

Dvije osobe su uhapšene nakon jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Stup.

Kako je za Fenu precizirao glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić, policija Kantona Sarajevo je jučer oko 16,30 sati, obaviještena da je u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, došlo do upotrebe vatrenog oružja. Odmah je na mjesto događaja upućeno više policijskih patrola. Tom prilikom policijski službenici zatekli dvije osobe koje su imale vidne povrede, za koje je kasnije utvrđeno da nisu nastale usljed dejstva vatrenog oružja.

Povrijeđene osobe, A.P., rođen 1997. godine u Sarajevu i E.K., rođen 1977. u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, su prevezeni na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu radi ukazivanja ljekarske pomoći. Kod A.P. su konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E.K. konstatovane lakše tjelesne povrede.

– Brzom intervencijom policijskih službenika, jučer u 16,45 sati u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, slobode je lišena osoba O.S., rođen 2000. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Tom prilikom je on od sebe odbacio dva pištolja i jedan okvir. Nastavljajući dalji rad na rasvjetljavanju pomenutog događaja, sinoć oko 23.00 sata, policijski službenici Treće PU su u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, pronašli i lišili slobode osobu A.H., rođenog 1989. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres putničkog motornog vozila marke “Audi Q7”, vlasništvo A.H. – kazao je Hadžiabdić.

Ranije smo objavili da su uhapšeni Amar Hodžić, poznatiji pod imenom Buba Corelli i njegov rođak Omar Curić.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se predmetni događaj okvalifikuje kao događaj sa elementima krivičnih djela teška tjelesna ozljeda, izazivanje opće opasnosti, nasilničko ponašanje i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

– Osobe O.C. i A.H. su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Nad njima će tokom dana biti nastavljena kriminalistička obrada – kazao je Hadžiabdić.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za jučerašnji događaja te dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.