Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Serija A

Kolarov deveti igrač Intera koji je obolio od COVID-19

zvornikdanas-aleksandar-kolarov

Iskusni 35-godišnji lijevi bek je svakako bio neizvjestan za utakmicu protiv Torina ove nedjelje zbog povrede mišića zbog koje je napustio pripreme reprezentacije Srbije

Aleksandar Kolarov je deveti igrač Intera koji je dobio COVID-19, nakon što se iz Srbije vratio s povredom mišića, a potom saznao da je bio pozitivan na koronavirus, prenosi Andolu Agency (AA).

Iskusni 35-godišnji lijevi bek je svakako bio neizvjestan za utakmicu protiv Torina ove nedjelje zbog povrede mišića zbog koje je napustio pripreme reprezentacije Srbije.

“La Gazzetta dello Sport“ izvještava da je Kolarov dobio loše vijesti po povratku u Italiju, jer ga je rezultat testa na koronavirus isključio iz konkurencije za predstojeće utakmice i stavio u izolaciju.

Kolarov nema simptoma, ali je test pozitivan, tako da se na listi igrača Intera koji su trenutno oboljeli od COVID-19 pridružio Danieleu Padelliju i Marcelu Brozoviću.

Roberto Gagliardini moći će igrati protiv Torina, nakon što su rezultati njegovog testa dok je bio s reprezentacijom Italijom bili “sumnjivi“, pa je morao napustiti ekipu koja se pripremala se večerašnji duel Lige nacija sa Bosnom i Hercegovinom u Sarajevu.

Inter je prethodno zbog koronavirusa bio bez Milana Skriniara, Gagliardinija, Ashleyja Younga, Radje Nainggolana i Alessandra Bastonija, a deveti je bio Achraf Hakimi, koji nije mogao igrati u Ligi šampiona protiv Borussije Moenchengladbach uprkos činjenici da je bio negativan na retestiranju uoči utakmice.