Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolarov šokiran odlukom FIFA-e, Xhaka na Instagramu “sipa so na ranu Srbima” (FOTO)

xhaka1

Fudbalska reprezentacija Srbije “saplela” se u drugom kolu grupe E Svjetskog prvenstva u Rusiji. Od naših istočnih komšija bila je bolja legija stranaca iz Bosne i Kosova pod zastavom Švicarske.

Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, igrači porijeklom sa Kosova, pogodili su mrežu Vladimira Stojkovića, za konačnih 2:1, a golove proslavljali simuliranjem dvoglavog crnog orla, koji stoji na zastavi Albanije.

Mediji u Srbiji osuli su paljbu po Xhaki i Shaqiriju zbog takve proslave golova, nazivajući to žestokom provokacijom. No, Xhaku i Shaqirija to baš i nije dotaklo. Ovaj prvi je i nakon utakmice poslao poruku na društvenim mrežama u sličnom stilu.

– Ne nedostaje mi Srbija, razmišljam o granitnom Kosovu – kratko je napisala “desetka” Švicarske na Instagramu, uz fotografiju na kojoj pozira sa šakama ukrštenim u znaku dvoglavog orla.

I dok Xhaka, a vjerovatno i cijelo Kosovo, slave pobjedu Švicarske, iz tabora srpske reprezentacije sipaju salve kritika na račun njemačkog sudije Felixa Brycha.

“Nedopustivo je da FIFA odredi da ovaj meč sudi Nijemac i to na ovako velikom takmičenju. Pa, njemu je odgovaralo da bude 1:1. Nedopustiva je greška da ne dosudi penal nad Mitrovićem. Nije to razlog poraza, ali ako nije vidio penal, šta onda oni rade u kancerariji. Razočaran sam! Selektor nam je rekao da nastavimo dalje, da imamo još jednu utakmicu. Moramo da zadržimo atmosferu, lako je kad se pobjeđuje, ali moramo da imamo mirnu glavu i kada gubimo”, zaključio je bijesni kapiten Srbije Aleksandar Kolarov.

Nemanja Matić je nakon utakmice kazao kako mu je njemački sudija zaprijetio na terenu.

“Samo bih rekao da je bilo nepravedno. Ja i Luka (Milivojević) smo dobili žute kartone već na prvom startu na utakmici, automatski nas je ograničio. Ono što me je iznenadilo jeste to što mi je Nijemac prišao na poluvremenu i rekao da me još jedan faul dijeli od crvenog kartona, što nije bilo u redu”, kazao je Matić i dodao:

“Svaku ničiju loptu je dijodelio njima, svaki sumnjiv aut je bio za njih. Posebno mi je bila čudna situacija oko penala nad Mitrovićem. Mislim da je bio čist penal, ali neka se opet pogleda usporeni snimak. FIFA će se pozabaviti time i mislim da će znati da to sankcionišu na pravi način”, zaključio je Matić.

Petković jednim potezom potopio Krstajića (VIDEO)

Kakva bomba: Džaka pocijepao mrežu Stojkovića (VIDEO)

Švicarska mašina iz Gnjilana: Ronaldo, Lukaku i on, četvrtog još nema (VIDEO)