Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon isteka ugovora

Kolarov završio karijeru, s Džekom je dijelio svlačionicu u tri kluba

New Project – 2022-06-19T141556.606

Prije pet godina vratio se u Rim, ali je ovoga puta obukao dres Rome u kojoj je proveo tri sezone. Karijeru je završio u Interu s kojim mu je istekao ugovor ovog ljeta

Srbijanski nogometaš Aleksandar Kolarov (36) završio je igračku karijeru, prenosi Tanjug.

Kolarov je bio dugogodišnji reprezentativac Srbije, jedno vrijeme i kapiten, a odigrao je ukupno 94 utakmice za nacionalni tim. Nastupao je na dva Svjetska prvenstva, 2010. i 2018. godine. Klupsku karijeru je počeo u Čukaričkom 2004., iz kojeg je dvije godine kasnije prešao u OFK Beograd.

Potom se otisnuo na Apenine gdje je tri sezone nosio dres Lazija, a onda je uslijedio njegov najveći transfer u karijeri.

Otišao je u Manchester City koji ga je platio 24 miliona eura. U engleskom klubu je proveo sedam godina, osvojio dva Premiershipa, dva FA Cupa, dva Liga kupa i jedan Community Shield.

Prije pet godina vratio se u Rim, ali je ovoga puta obukao dres Rome u kojoj je proveo tri sezone. Karijeru je završio u Interu s kojim mu je istekao ugovor ovog ljeta.

Zanimljivo da je s kapitenom reprezentacije Bosne i Hercegovine dijelio svlačionicu u čak tri kluba – Cityju, Romi i Interu. Kolarov i Džeko sjajno su sarađivali na terenu, ali i van njega. Ostali su veliki prijatelji.