Globus

pobijediti rusiju

Komandant britanske vojske: Moramo se spremiti za rat u Evropi

19/06/2022

Sanders navodi kako je nedavno postao “prvi načelnik Glavnog štaba vojske od 1941. koji je preuzeo komandovanje vojskom u sjeni kopnenog rata u Evropi u koji je uključena kontinentalna velesila”

Prvi čovjek britanske vojske, general Patrick Sanders, poručio je da se “britanski vojnici moraju pripremiti za borbu u Europi”.

“Sad je pred nama imperativ da stvorimo vojsku koja je spremna boriti se rame uz rame s našim saveznicima i pobijediti Rusiju u borbi”, rekao je general Sanders.

“Mi smo generacija koja mora pripremiti vojsku da se još jednom bori u Evropi”, dodao je.

Sanders navodi kako je nedavno postao “prvi načelnik Glavnog štaba vojske od 1941. koji je preuzeo komandovanje vojskom u sjeni kopnenog rata u Evropi u koji je uključena kontinentalna velesila”.

“Ruska invazija Ukrajine podcrtava našu osnovu svrhu – da štitimo Ujedinjeno Kraljevstvo i budemo spremni za borbu i pobjedu u kopnenom ratu”, dodao je britanski general.

Njegovi komentari objavljeni su nedugo nakon što je britanski premijer upozorio svoje sunarodnjake da se “moraju pripremiti na dugi rat” obzirom da je ruski predsjednik Putin pribjegao strategiji rata iscrpljivanjem u Ukrajini.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.