Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Kolašinac od prve do zadnje, Solskjaerova serija zaustavljena na Old Traffordu

old traff

Arsenal je zabio iz prvog udarca na gol, koji je došao tek u 66. minutu

Engleska Premier liga nastavljena je večeras utakmicama 24. kola. Arsenal je na svom terenu slavio pobjedu protiv Cardiffa od 2:1, a Sead Kolašinac na terenu je proveo cijelu utakmicu.

Arsenal je zabio iz prvog udarca na gol, koji je došao tek u 66. minutu. Ali ne iz igre, nego iz penala. Zabio je Aubameyang. Uprkos blijedoj predstavi Topnici su preko Lacazettea u 83. minutu došli do drugog gola i nove pobjede. Time je ekipa našeg Kolašinca ostala u borbi za Ligu prvaka.

Mendez Laing je u 94. minutu zabio za konačnih 2:1 na semaforu.

Everton je slavio u gostima kod Huddersfielda s 0:1 golom Richarlisona u 3. minutu. Popularne Karamele su od 66. minute igrali sa igračem manje, nakon što je isključen Digne, no uspjeli su sačuvati rano stečenu prednost.

Wolvesi su razbili West Hama s 3:0, dok je Fulham bio bolji od Brightona s 4:2.

U toku su još dvije utakmice večeras.

Iznenađenje večeri priredio je Burnley koji je nekoliko minuta prije kraja ima vodstvo od 2:0 i priliku da fantastičnu seriju pobjede Manchester Uniteda s Ole Gunnarom Solskjaerom na klupi prekine velikom pobjednom. Seriji od osam pobjeda u nizu došao je kraj, ali se Manchester United uspio spasiti poraza u posljednjim trenucima utakmice. Pogba je prvo smanjio u 87. iz penala, a Lindelof u sudačkoj nadoknadi pogodio za konačnih 2:2.

Inače, prije utakmice na terenu i na tribinama odata je počast tragično stradaloj ekipi Manchester Uniteda, poznatoj kao Busbyjeve bebe 1958. godine u avionskoj nesreći.

Veliko iznenađenje napravio je Newcastle koji je preokrenuo protiv Manchester Cityja koji je vodio od 1. minute i na kraju slavio 2:1. Tako su Svrake napravile veliki posao i za Liverpool koji sutra na svom stadionu ima priliku otići na sedam bodova viška u odnosu na Građane. U goste im stiže Leicester. Sutra igra i Bournemouth našeg Asmira Begovića i to protiv Chelseaja.