Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Europa liga

Kolašinac sjajan u pobjedi Arsenala, Dinamo nakon produžetaka ispao

aubameyang_kolasinac

Nekoliko uzbudljivih mečeva odigrano je u Europskoj ligi

Hrabri Dinamo se oprostio od Evrope u osmini finala Evropa lige. Modri su poraženi u Lisabonu od Benfice sa 3:0 nakon produžetaka. Regularni dio je završen 1:0, rezultatom kojim je Dinamo slavio u Zagrebu. Produžetke Orlovima donio je Jonas golom u 70. minuti. U produžecima za Benficu pogađali su Ferro u 94. i Grimaldo u 105. minuti. Naš Amer Gojak je u 96. minuti propustio nevjerovatnu priliku za Dinamo pri rezultatu 2:0.

Ludnica je bila u Pragu. Duel Slavije i Seville završen je rezultatom 2:2 kao i u Andaluziji, pa smo i tu vidjeli produžetke. U produžecima još tri gola. Dva su viđena u mreži Seville, a jedan u mreži Slavije. U finišu prava drama. Bilo je 3:3 i svi su očekivali plasman Seville dalje, a onda eksplozija oduševljenja u Pragu. Olaynika je u 120. minuti ugurao loptu u mrežu za 4:3 za nevjerovatno slavlje navijača i igrača Slavije i plasman tima iz Praga u četvrtinu finala Evropa lige.

Gol Ferra za 2:0

Gol Grimalda za 3:0

Uzbudljivo je ranije bilo u revanš mečevima osmine finala Evropa lige, koji su odigrani od 21 sat.

Inter je razočarao svoje navijače. Poražen je na domaćem terenu od Eintrachta sa 0:1, čime je njemački tim izborio plasman među osam. Gol za goste postigao je Jović u šestoj minuti.

Arsenal je sa 3:0 savladao Rennes i nadoknadio poraz iz prvog meča od 3:1 i izborio plasman u četvrtinu finala. Naš Sead Kolašinac je odigrao sjajan meč. Imao je genijalan potez kod prvog gola Topnika, a asistirao je kod trećeg. Dvostruski strijelac je bio Aubameyang, a u strijelce se upisao i Niles.

Pogledajte gol i proslavu u nastavku.