Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saopćenje za javnost

Udruženje taksi prijevoznika reagiralo nakon jučerašnjeg hapšenja u Živinicama

hapsenje zivinice3

Nelegalni taksi prijevoz poput ovog slučaja nažalost je postao “redovna” svakodnevnica u svim općinama i gradovima Federacije BiH

Pripadnici Jedinice za posebne namjene MUP-a TK su u četvrtak u 9.30 sati u Živinicama uhapsili osobu inicijala A. H. Mediji su javili da je riječ o taksisti, nakon čega su reagirali iz Udruženja taksi prijevoznika navodeći da je riječ o nelegalnom taksisti.

– Shodno novinskim člancima, a koji se odnose na “hapšenje taksiste u Živinicama”, koristimo priliku da demantujemo navode iz teksta i obavjestimo javnost da je u pitanju nelegalni taksi prijevoznik, dakle lice koje je obavljalo rad na crno putem taksi službe, a ne legalni taksi prijevoznik sa područja Općine Živinice.
Federalno udruženje taksi prijevoznika je o radu na crno i kriminalnim radnjama kojima se bavi većina koja pruža nelegalno usluge taksi prijevoza u više navrata obavještavalo Kantonalnu i Federalnu inspekciju, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova, imajući u vidu da su u pitanju lica koja su sklona raznoraznim malverzacijama, fizičkim obračunima, krađama i gore pomenutim kriminalnim radnjama što se očigledno i dokazalo.
Nelegalni taksi prijevoz poput ovog slučaja nažalost je postao “redovna” svakodnevnica u svim općinama i gradovima Federacije BiH, dok su legalni taksi prijevoznici postali nezaštićeni u svakodnevnim radnim aktivnostima i ostvarivanju svojih prava, međutim nećemo dozvoliti da pomenutog “divljeg taksistu” svrstavaju u isti rang sa nama, legalnim taksi prijevoznicima poreznim obveznicima.
Udruženje taksi prijevoznika u FBiH