Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na meti mnogih

Koliko će Dinamo na ljeto tražiti za Mislava Oršića?

Uzvratna utakmica osmine finala Europske nogometne lige: GNK Dinamo Zagreb – Tottenham Hotspur
18.03.2021. Zagreb, stadion Maksimir - Uzvratna utakmica osmine finala Europske nogometne lige: GNK Dinamo Zagreb - Tottenham Hotspur .Mislav Orsic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Engleski mediji, odnosno The Sun, jučer su objavili da je za 28-godišnjaka zainteresiran i veliki Arsenal koji se muči s krilnim napadačima već godinama

Mislav Oršić na meti je sve više evropskih klubova nakon nevjerovatne sezone u HNL-u i Evropa ligi.

Sjajni Dinamov krilni napadač u 36 ovosezonskih utakmica zabio je 19 golova uz osam asistencija, a briljantni hat-trick protiv Tottenhama u uzvratnoj utakmici osmine finala Europa lige (3:0) gurnuo ga je u kategoriju “best buy” igrača u ljetnom prijelaznom roku.

Engleski mediji, odnosno The Sun, jučer su objavili da je za 28-godišnjaka zainteresiran i veliki Arsenal koji se muči s krilnim napadačima već godinama. Nicolas Pepe plaćen je 70 miliona eura, ali se ne uspijeva nametnuti, Willian ima već 33 godine, a Bukayo Saka je još ipak premlad i preneiskusan.

Ali Arsenalov interes zasad je samo teorija britanskog tabloida, a u Maksimir zasad nisu stigli nikakvi upiti vezani uz Oršića. Jednostavno – prerano je.

Oršića je prije godinu dana želio Bilićev West Bromwich Albion koji se tad borio za ulazak u Championship. Englezi su nudili sedam miliona eura, što je Dinamo glatko odbio, ali ni Oršiću se ideja o odlasku u Championship tad nije previše svidjela.

Oršić uživa u Dinamu i u Zagrebu i trenutno mu se nikamo ne žuri.

Kako saznaje Index, Oršić trenutno nije na prodaju, ali dođe li neka ozbiljna ponuda iz Evrope, nije nemoguće da igrač ode. Njegova cijena prema Transfermarktu je 7.5 miliona eura, a Dinamo bi ga pustio za otprilike dvostruko veći iznos, što već postaje minimum kad su u pitanju glavni Dinamovi igrači.

Dani Olmo otišao je za 20-ak miliona, Gvaridola će Leipzig na ljeto platiti 16 miliona, a slični iznosi očekivat će se i za Dominika Livakovića te Lovru Majera, za kojeg također postoji interes nekih klubova.

No, što se Oršića tiče, njemu je u Dinamu – odlično. Ima jako dobar ugovor, navijači ga obožavaju, a to njemu kao rođenom Zagrepčaninu jako puno znači. S druge strane, u 29. godini u nogama ima još nekoliko jako dobrih sezona jer je riječ o igraču koji je dosta kasno proigrao, a iz Maksimira bi ga mogla odvesti samo ponuda nekog od jačih klubova liga Petice.