Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Visoka cifra

Poznato koliko je miliona eura Julen Lopetegui oprostio Realu

julen lopetegui real madrid otkaz
lopetegui

Julen Lopetegui je potpisao je bio s Real Madridom trogodišnji ugovor prema kojem je trebao zaraditi 18 miliona eura, ali se zadržao svega tri mjeseca

Julen Lopetegui je nakon niza loših rezultata i debakla u El Clasicu (5:1) dobio otkaz u Real Madridu.

U julu je Lopetegui potjeran iz španske reprezentacije nakon što je otkriveno da je dogovorio saradnju s Realom. U evropskom prvaku se zadržao svega tri mjeseca, a klub je s njim samo rušio negativne rekorde.

Lopetegui je potpisao trogodišnji ugovor prema kojem je trebao zaraditi 18 miliona eura. Odlučio je da neće tužiti Real i boriti se za preostali novac, već se dogovorio da dobije tri miliona eura odštete za otkaz.

Umjesto njega kao privremeni trener izabran je Santiago Solari, bivši nogometaš Reala i dosadašnji trener B momčadi.

Podsjećamo, Julen Lopetegui, koji je bez poraza vodio Španiju zadnje dvije godine, smijenjen je samo dva dana prije prve utakmice Furije na SP-u u Rusiji.

U Krasnodaru je tada sazvana izvanredna konferencija za medije na kojoj je Luis Rubiales, predsjednik Španskog nogometnog saveza, javnost obavijestio da je selektor bivši.

Razlog je bio što je dan ranije Lopetegui potpisao trogodišnji ugovor s Realom. Prvaka Evrope trebao je preuzeti nakon što Španija završi nastup na SP-u. Ali, predsjednik saveza, ogorčen ovom “izdajom” dao mu je otkaz mjesec dana ranije. Lopetegui je naime samo tri sedmice prije otkaza bio produžio ugovor sa Španijom do 2020.