Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Kompletira se 15. kolo: Sarajevo ima priliku uvećati prednost

fk-sarajevo

Lider prvenstva Sarajevo je dobio priliku povećati prednost u odnosu na prve pratitelje Željezničar, Zrinjski i Borac

Današnjim susretima će biti kompletirano 15. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

Lider prvenstva Sarajevo je dobio priliku povećati prednost u odnosu na prve pratitelje Željezničar, Zrinjski i Borac.

Plavi su jučer uspjeli samo remizirati protiv Slobode (2:2), dok je Zrinjski savladao Borac (2:1) i sada Bordo tim ima priliku pobjeći Plavima na sedam, Plemićima na devet, a Banjalučanima na deset bodova razlike.

Sarajevo je apsolutni favorit u današnjem susretu protiv Olimpika koji se grčevito bori za opstanak i sve osim pobjede domaćina na stadionu “Asim Ferhatović Hase” bi bilo vjerovatno najveće iznenađenje ove sezone.

Posao gostima će biti teži kada se zna da je trener Selimović nedavno podnio ostavku i Vukovi još nisu našli njegovog nasljednika.

Velež će gostovati kod Krupe, još jedne ekipe koja se bori za opstanak. Mostarci su favoriti u ovom duelu, no Krupa je pokazala u dosadašnjem dijelu prvenstva da je izuzetno neugodan domaćin i Rođeni će se morati dobro namučiti za pobjedu.

Još jedna ekipa koja se bori za opstanak, Radnik, će ići na gostovanje u Široki Brijeg. Domaća ekipa na Pecari je apsolutni favorit s obzirom da su gosti nedavno iznenada ostali bez trenera Slavka Petrovića i pitanje je kako će se to odraziti na tim.