Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Završnica u ludom ritmu

Konačno, Liga prvaka: Favorit za titulu na velikom ispitu protiv Reala

city-real

Zbog koronavirusa i promjena u kalendaru Liga prvaka igrat će se u nikad čudnijim okolnostima. Sedmog i osmog avgusta saznat ćemo četiri četvrtfinalista, dok su četiri već poznata

Utakmicama između Manchester Cityja i Real Madrida (prva utakmica 2:1), te Juventusa i Lyona (0:1) nastavlja se najjače klupsko nogometno takmičenje na svijetu.

Dan kasnije, igraju Barcelona – Napoli (1:1) i Bayern Minhen – Chelsea (3:0).

Zbog koronavirusa i promjena u kalendaru Liga prvaka igrat će se u nikad čudnijim okolnostima. Sedmog i osmog avgusta saznat ćemo četiri četvrtfinalista, dok su četiri već poznata.

To su Atalanta, Red Bull Leipzig, Atletico Madrid i PSG.

Sljedeće sedmice, od 12. do 15. avgusta, igrat će se susreti četvrtfinala. Slijede dva dana odmora pa polufinalne utakmice 18. i 19. avgusta. Finale je na rasporedu 23. avgusta. Sve faze igraju se na jednu utakmicu, a dva četvrtfinala, oba polufinala i finale igrat će se u Lisabonu na Estadio da Luzu.

Ko ima najveće šanse za osvajanje Lige prvaka?

Kladionice najveće šanse za osvajanje daju Manchester Cityju, Bayernu i PSG-u. S obzirom na kadar i talent kojim raspolažu, te igru prikazanu prije prekida sezone takva prognoza je očekivana, ali u novim okolnostima dojam je da su šanse Cityja i PSG-a ipak precijenjene. Iz jednog prostog razloga, što će se završnica igrati na jednu utakmicu. U završnici je sasvim dovoljno velikana koji imaju daleko više iskustva u ključnim utakmicama Lige prvaka. I, dakako, trofeja.

Upravo ćemo večeras saznati koliko City može, jači test od onog protiv najuspješnije ekipe u Ligi prvaka svih vremena nisu mogli imati.