Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uefa

Konačno! Navijači mogu na finale Lige Evrope

liga evrope finale1

Kako je navela UEFA, poljske vlasti odobrile su da kapacitet stadiona u Gdanjsku bude popunjen do 25 posto od 40.000 mjesta za meč koji će biti odigran u srijedu 26. maja

Najjača evropska takmičenja ulaze u sami finiš. Liga prvaka i Evropska liga došle su do polufinala, a posljednjih sedmica se dosta govori o tome hoće li u velikim finalima biti dozvoljeno prisustvo publike.

Sada stiže i potvrda da će publike biti u Gdanjsku na finalu Evropske lige. U ovom poljskom gradu će finalni meč Evropske lige moći pratiti do 9.500 gledalaca.

Informaciju je objavila Evropska fudbalska unija u ponedeljak nakon što je dobila dozvolu lokalnih vlasti iz Poljske.

Kako je navela UEFA, poljske vlasti odobrile su da kapacitet stadiona u Gdanjsku bude popunjen do 25 posto od 40.000 mjesta za meč koji će biti odigran u srijedu 26. maja.

Inače, u finalu je već jednom nogom Manchester Untied koji je u prvom polufinalu protiv Rome slavio rezultatom 6:2. U drugom polufinalu, Villarreal je kao domaćin savladao Arsenal 2:1.

Kako je saopšteno, na utakmicu će moći da dođu i navijači koji ne žive u Poljskoj, a svaki od klubova finalsita dobiće na raspolaganje po 2.000 ulaznica.