Ostali sportovi

UFC 261

Spektakl u Jacksonvilleu pred gledateljima: Svih pet borbi završeno nokautom

25/04/2021

Glavna borba večeri, za pojas u kategoriji velter, pripala je Kamaruu Usmanu

UFC 261 održan je noćas u Jacksonvilleu na Floridi, i nema sumnje da će se pamtiti kao jedan od najboljih u istoriji ove organizacije.

Prvi je nakon više od godine dana u kojem su se borci tukli pred navijačima, i to njih 15.000. Od pet borbi nijedna nije trajala duŽe od početka druge runde.

Smith riješio Crutea

Glavni program otvorili su Anthony Smith i Jimmy Crute u poluteškoj kategoriji. Smith je pobijedio tehničkim nokautom, tačnije prekidom ljekara nakon kraja prve runde. Smith je low-kickom pogodio Crutea u živac, zbog čega mu je utrnula noga i više nije mogao stajati na njoj.

Užasna ozljeda Weidmana

Sjajnu noć zasjenila je teška ozljeda Chrisa Weidmana protiv Urije Halla u srednjoj kategoriji. U prvom udarcu na meču, low-kickom je pogodio suparnikovu dobro postavljenu nogu i doživio težak lom potkoljenice. Noga mu je pukla, što je šokiralo sve koji su gledali meč u trajanju od samo 17 sekundi. Hall nije slavio pobjedu. Naprotiv, rasplakao se kada je vidio kako mu je suparnik nastradao. Weidman je dvoranu napustio na nosilima i prijeti opasnost da mu je ova ozljeda okončala karijeru.

Ševčenko odbranila pojas

Valentina Ševčenko je i peti put odbranila pojas u kategoriji muha. Ovaj put to je spektakularno napravila protiv Jessice Andrade nakon samo runde i po. Šampionka ju je čak sedam puta bacala na pod, a posljednji put ju je razbila laktovima.

Namajunas uzela pojas protiv nepobjedive Weili

Rose Namajunas postala je prvakinja u kategoriji slamka nevjerojatnim high-kickom protiv Zhang Weili. Tako je srušila nju i njenu seriju od 21 pobjede.

Usman spektakularno

Glavna borba večeri, za pojas u kategoriji velter, pripala je Kamaruu Usmanu. On je naslov protiv Jorgea Masvidala odbranio nokautom na početku druge runde. Desnim direktom utišao je Masividala i njegove navijače, koji su dominirali.

Impresivno je došao do 14. pobjede u UFC-u i druge protiv Masvidala u posljednjih deset mjeseci.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.